Ahoj, s blogem se stěhuji na své soukromé stránky, tudíž dále budu pro vás na blog.lafi.cz. Zachovejte mi přízeň, díky :)

Huspenina, nebo-li sulc

30. září 2009 v 20:23 | Lafi |  Vaření
Tenhle recept jsem našel v mlsotníku na Neviditelném psovi (nebo snad psu?) a hned mě uchvátil. Tady je:


Suroviny
5-6 vepřových nožiček
1 koleno
10 kuliček černého pepře
10 kuliček nového koření
lžička tymiánu
4 bobkové listy
sůl
mrkev
celer
petržel
3dcl ocet
cibule
okurka
pepř

Postup
Vepřové nožičky s kolenem pečlivě očistíme a vaříme v první vodě jen chviličku, aby se srazila krev a vodu slijeme. Ve druhé vodě vaříme spolu s černým pepřem, novým kořením, tymiánem a bobkovým listem až maso změkne a jde od kosti. Trvá to dost dlouho! Vyndáme z vody, vykostíme a maso i s kůžemi nakrájíme na větší kousky - nemeleme! Vodu slijeme přes síto, osolíme ji cca 1 polévkovou lžící soli, lepší je ochutnat. Přidáme nakrájené maso, nakrájenou mrkev, celer, petržel a vaříme do změknutí zeleniny. Přidáme ocet, nadrobno nakrájenou cibuli a okurku a necháme už jen přejít varem. Můžeme i připepřit, my ale "dopepřujeme" až na stole čerstvým mletým pepřem. Odstavíme a necháme vystydnout. Z vychladlého sulcu setřeme vrstvu vysráženého tuku a můžeme krájet.

Zdroj: Huspenina, nebo-li sulc


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama