Ahoj, s blogem se stěhuji na své soukromé stránky, tudíž dále budu pro vás na blog.lafi.cz. Zachovejte mi přízeň, díky :)

Buřty na černém pivu

26. dubna 2010 v 22:13 | Lafi |  Vaření
Vzpomněl jsem si na starý dobrý recept se špekáčky. Je jednoduchý a docela pikantní, k pivku akorát. Nejdůležitělší je sehnat opravdu masové a dobré buřty, což dneska může být docela problém. Velkým obloukem bych se především vyhnul supermaketům a jejich lstivě pojmenovaným opékáčkům a podobným zvěrstvům.


Ingredience:
  • Buřty nebo špekáčky (kvalitní)
  • cibule
  • česnek
  • může být feferonka
  • kečup (nejlépe domácí)
  • černé pivo

Postup:
Špekáčky nebo buřty oloupeme, podélně rozkrojíme a dáme do pekáče na cibuli. Přidáme nasekaný česnek a můžeme dát i feferonku. Celé to zalijeme směsí piva a kečupu. Podle chuti můžeme ještě dokořenit, například chilli nebo pálivou paprikou. Podle obrázků můžete vidět, že jsem špekáčky ještě zabalil do slaniny.
Dáme zapéct do trouby na cca 200oC a něco přes půl hodiny. Můžeme podle potřeby podlévat zbylým pivem.

burty_01

burty_02

burty_03
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 27. dubna 2010 v 10:24 | Reagovat

Mňam ...

2 Dajusska Dajusska | Web | 1. května 2010 v 13:32 | Reagovat

Jj tohle z nám, musím pochválit blog, pěkné místečko, určitě zase příjdu na návštěvu

3 lafi lafi | 1. května 2010 v 13:46 | Reagovat

díky, díky :-)

4 Hoper Hoper | E-mail | Web | 1. března 2012 v 16:56 | Reagovat

Hmmm, tak to je fakt hustý....

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama