Ahoj, s blogem se stěhuji na své soukromé stránky, tudíž dále budu pro vás na blog.lafi.cz. Zachovejte mi přízeň, díky :)

Pečené brambory na plechu

27. srpna 2010 v 22:06 | Lafi |  Vaření
Už delší dobu jsem nedodal žádný recept a dneska se to pokusím napravit. Pozdě odpoledne, téměř navečer mě záludně přepadl velký hlad. Znáte tu smutnou podívanou, v lednici pusto, ve špajzu se proháněla meluzína a žaludek mi zpíval árie. Na nákup se mi nechtělo, právě jsem se vrátil z práce. Bylo potřeba vystačit si s tím, co najdu po domě a nasát nějakou inspiraci.


Tou inspirací se mi nakonec stal recept na pečené brambory s česnekem. Tento web pravidelně sleduju, najdou se tam nejen mě blízké názory na dění kolem nás, ale i zajímavé recepty z kuchyně. Neváhal jsem a začal shánět suroviny. Brambory máme vlastní, česnek bohužel z Číny a zbytek ve špajzu, nebo v lednici. Recept se mi zdál takový chudý a tak jsem dál slídil po kuchyni, čím bych to tak doplnil. Tady máte výsledek:

Suroviny:
  • Brambory
  • olej (olivový, sádlo, atd.)
  • česnek
  • krkovička
  • zakysaná smetana + mléko na zředění
  • koření
Začal jsem podle původního receptu, tudíž brambory pořádně omýt, nakrájet je ve slupce na silnější plátky, osolit, opepřit, okmínovat. Plech do trouby vymazat olejem (sádlem) a na to pokládat brambory. Na ně rozprostřít na plátky nakrájený česnek. Krkovičku nakrájet na kostičky a přidat na plech k bramborám a česneku.

Plech s dobrotou dáme do roztopené trouby na 175oC. Pečene podle tloušťky nakrájených brambor, cca 20-30 minut. Mezitím zakysanou smetanu a zředíme mlékem na řidší kaši. Z trouby vyjmeme plech a na něj vylijeme smetanu. Dáme znovu do trouby. Pozor, už neodcházíme ale kontrolujeme, jestli bašta už není hotová! A to je celé, nechte si chutnat.

PS: Tentokrát žádné fotky nebudou, hlad byl příliž velký. Snad nafotím něco časem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Lucka Lucka | Web | 27. srpna 2010 v 22:23 | Reagovat

Tohle už jsme zkoušeli v praxi. :-P Jen doplním, že pokud se obejdeš bez té smetany, dá se to péct i venku na grilu. :-P  :-P  :-P

2 Ina Ina | Web | 27. srpna 2010 v 22:35 | Reagovat

Krkovička s brambory zapečená se smetanou. Mimochodem, nikde nic a ve špajzu meluzína? A koukámm, kotletky... Hm. To když je meluzína u nás, pak jsou jen ty brambory pečené s česnekem. A je to děsivě dobrý, že ani nevzdychneme po mase. 8-)  8-)

3 Shariony Shariony | Web | 27. srpna 2010 v 23:13 | Reagovat

Začíná mi kručet v břiše 8-O  :-|

4 Lafi Lafi | 28. srpna 2010 v 21:19 | Reagovat

[2]: Uznávám, že po přečtení to může působit, že bydlím na jatkách, ale na mou obranu uvedu, že to byly poslední dva plátky, opravdu :-)

5 martina martina | E-mail | Web | 16. října 2013 v 21:48 | Reagovat

Plech má opravdu hodně využití, já používám plechy nejen na pečení, ale i na stavění

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama