Ahoj, s blogem se stěhuji na své soukromé stránky, tudíž dále budu pro vás na blog.lafi.cz. Zachovejte mi přízeň, díky :)

Mražená pochoutka

25. května 2011 v 15:05 | Lafi |  Vaření
Minulou sobotu má drahá polovička zakoupila v místním obchodě s mraženými rybami jeden kousek s tím, že si uděláme zdravý oběd. Po rozbalení igelitu a přidání patřičných ingrediencí byla mřenka vražena do trouby. Po uplynutí potřebné doby jsme oba jen nevěřícně koukali do zapékací misky. Milá rybka se smrskla víc než by kdo čekal. Vlastně se redukovala z bídou na jednu porci. Dojem nezachránily ani ostatní věci. O vůni nemohlo být ani řeči, maso se jaksi samo rozpadalo dost zvláštním způsobem a kromě lehké chuti koření tam nebylo už nic dalšího. Bylo to takové hnusně syntetické a především drahé.

Shodou okolností jsem narazil na zajímavý článek přesně na tohle téma. K přečtení zde.

Co nám taková zkušenost dala a vzala? Především to byly doslova vyhozené peníze, koupili jsme si asi nejdražší zmnaženou vodu na světě. Dalo nám to zkušenost, že v Čechách už mražené věci kupovat nebudeme, jen chlazené a nejlépe čerstvé.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Hanka Hanka | Web | 25. května 2011 v 15:16 | Reagovat

Lafi, taky mám takovou zkušenost, kupovat mražené ryby, zvláště filety, to je sázka do loterie. U nás se dají koupit ryby čerstvé, což je fajn. Co naplat, chybami se člověk učí, příště budeme chytřejší! ;-) Hanka

2 epizoda epizoda | Web | 25. května 2011 v 15:41 | Reagovat

já ryby nemusím, to spíš moje mamka, a mražený navíc nekupuje (dělá dobře), maximálně, když je výlov, tak kapra zajedeme do jedovnic koupit.... =)

3 Alisa Alisa | Web | 25. května 2011 v 16:13 | Reagovat

Mrazničku mám iba kvôli zmrzline . Variť síce neviem, takže by sa nejaké predvyprážané veci zišli, ale už iba pre tú chuť po ľade mi to nejde dole krkom . Rybu z mrazničky som asi ani nejedla .

4 js js | Web | 25. května 2011 v 16:21 | Reagovat

To je jeden z důvodů, proč ryby kupuju jen čerstvé v rybárně, na farmářských trzích nebo v Makru.

S čerstvou a celou rybou je sice dost práce, ale z (mraženého) filetu zas člověk nepozná, v jaké byla ryba kondici (leda tak ze smradu :-)

PS: na výlovu v Jedovnicích jsem se byl vloni taky podívat, ale na nákup to pro mě moc nebylo - na tu frontu jsem neměl nervy :-)

5 Libor Libor | Web | 25. května 2011 v 16:30 | Reagovat

Já ryby nejím, ale i tak o kvalitě těchto potravin vím své...

6 Lafi Lafi | 26. května 2011 v 11:45 | Reagovat

Njn, je to smutné, máme možnost si pořídit nejmodernější telefony, supervýkoné počítače, televize velikosti plakátu a jiné (ne)zbytnosti dnešní doby, ale jídlo v marketech aby člověk hledal pomocí detektiva. Smutné.

7 Libor Libor | Web | 26. května 2011 v 13:42 | Reagovat

[6]: Já mám známé, kteří si většinu jídla pěstují sami. Mají malé hospodářství a kupují jen věci jako je třeba sůl, mouka, čokoláda, apod. V určitém slova smyslu je to asi ten ideál, ale zase to chce od člověka velkou oběť, čehož bych třeba já asi nebyl schopen.

8 T(h)om T(h)om | Web | 27. května 2011 v 15:17 | Reagovat

Něco podobného jsme zažili nedávno. Taky jsme se těšili, jak si pošmákneme, ale místo toho jsme vysmažili hromadu vody a na talíři neměli skoro nic. Je to pech. Jak já závidím přímořským národům, že můžou baštit čerstvé rybky!

9 JiHei in Natura - Fotografie JiHei in Natura - Fotografie | Web | 2. června 2011 v 10:12 | Reagovat

Ryby moc nemusím, ale je to k naštvání...peníze v luftě a na talíři skoro nic. Možná by to chtělo ČOIku. Bylo by zajímavé zjistit poměr vody a porovnat to s platnou normou...

10 Shariony Shariony | 7. června 2011 v 9:46 | Reagovat

To je fakt, že to takhle dělají. Takže jako mražené věci kupuju skoro už jen zmrzliny :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama